Cròniques

L’estat dels abocaments d’aigües residuals

L’associació naturalista ANDA va convidar dissabte passat, 27 de febrer, a Abrera en Comú i a la resta de partits polítics locals a visitar diversos punts d’Abrera en els quals les aigües residuals es desborden a causa de l’estat de les conduccions o l’absència d’aquestes. En el recorregut també ens van acompanyar el regidor de medi ambient i el d’urbanisme.

Entre altres coses vam poder observar un abocament d’aigües residuals en Les Carpes (zona de la Chopera), a cent metres d’una arqueta (xarxa de clavegueram), que desborda residus en la riera de Can Morral. D’altra banda, malgrat que en 2003 es van realitzar obres de canalització, en Can Vilalba vam poder observar un altre abocament sense canalitzar que segueix vessant residus directament al riu Llobregat. Pel que respecta Ca n’Amat observem desguassos sense canalitzar, amb aigües que procedeixen de Sant Esteve; en Sant Hilari les canalitzacions no donen proveïment: les aigües desborden per les arquetes.

Però sens dubte, el cas més escandalós és el de l’estació de bombament de Sant Hilari que recull aigües d’Abrera, Esparreguera i Olesa de Montserrat. Aquesta estació no té capacitat per absorbir tot el flux d’aigües residuals pel que expulsa l’excedent directament al riu Llobregat.

Els regidors del govern presents van acceptar la necessitat d’intervenir amb els mitjans disponibles en tots les situacions que són competència municipal i que l’A.C.A. havia d’assumir aquelles intervencions que competencialment li pertoquen, a banda d’alguns casos que cal determinar quina administració té l’obligatorietat de resoldre.

L’associació d’Abrera ANDA ens va demanar a tots els grups municipals visibilitzar aquests problemes de cara a la ciutadania i col·laborar en les accions de millora.

Abrera en Comú valorarem en els nostres òrgans assemblearis de decisió la visita i les deficiències esmentades i les accions a emprendre.

Abrera En Comu Redacció

Deixa un comentari