Notícies

Abrera En Comú fa una crida a sumar-se a la vaga feminista del 8M

Aquest 8 de març els moviments feministes se sumen a la campanya per la Vaga Internacional de Dones realitzada per les feministes d’altres països com Argentina, Mèxic, Itàlia o els Estats Units. Des de l’any passat, col·lectius i associacions feministes han treballat per posar dempeus aquesta mobilització en el que suposa un salt qualitatiu en relació a les accions convocades altres anys en commemoració del Dia Internacional de les Dones.

La vaga feminista ens crida a totes a sumar-nos a la vaga, que desborda l’àmbit laboral i abasta tots els espais on les dones som imprescindibles: en el de les cures, el consum, la vida estudiantil i associativa, etc. Si les dones no hi som, el món satura. Això visibilitza una societat heteropatriarcal, racista i capitalista que se sosté sobre l’explotació, la invisibilització, la violència masclista vers les dones.

El 8 de març les dones ocuparem els carrers i ens reapropiarem de la centralitat de la vida en un crit d’autodefensa i empoderament, tot formant part d’un procés de transformació radical de la societat, de la cultura, de l’economia, de les relacions que va més enllà d’una data concreta.

Abrera en Comú dóna suport a aquesta vaga feminista. Fem nostres les raons i les denúncies del moviment feminista, ens sentim part d’aquesta marea de transformació d’un sistema que es construeix sobre la desigualtat i l’exclusió.

Abrera no es pot quedar al marge de la vaga feminista del 8 de març. Cridem a totes les associacions, aquelles que ja estan treballant amb aquest objectiu i les que ho desconeixen, que se sumin a la vaga i que donin a conèixer els motius d’aquesta mobilització. Que totes les persones d’Abrera se sentin interpel·lades per aquest 8 de març. Nosaltres, com a organització política amb representació al consistori, ens adreçarem a l’equip de govern perquè l’Ajuntament doni suport a la vaga general convocada, així com a les treballadores que es vulguin unir a la vaga i a les concentracions que tindran lloc a les 12h, tant a l’Ajuntament com als centres de treball.

Abrera En Comu Redacció

Deixa un comentari