Activitat institucionalCròniques

El govern d’Abrera veta una proposta per impulsar actuacions urbanístiques amb perspectiva de gènere

El govern municipal d’Abrera (PSC-ERC-CiU) ha vetat, al ple municipal del passat dijous, la moció d’Abrera En Comú que instava a impulsar actuacions urbanístiques per millorar la seguretat i la percepció de seguretat a l’espai públic des de la perspectiva de gènere. L’alcalde, Jesús Naharro, ha volgut excusar la seva manca de voluntat política apel·lant a una suposada “responsabilitat”, que consisteix en la impugnació d’acords que impliquin feina i despesa. Abrera en Comú li ha recriminat que la seva responsabilitat com alcalde és actuar davant de les necessitats que s’han detectat i més tractant-se de febleses en la seguretat de l’espai públic.

La moció d’Abrera En Comú, que ha comptat amb el vot favorable de tota l’oposició, instava a elaborar una auditoria urbanística amb perspectiva de gènere per detectar punts febles de seguretat o percepció de seguretat, així com resoldre puntualment la manca de llum als punts febles ja detectats. En els acords, també s’establia incorporar la perspectiva de gènere en l’elaboració del POUM, i a totes les actuacions urbanístiques, amb processos de participació ciutadana.

Durant les hores prèvies al ple, el govern municipal va demanar a Abrera En Comú retirar la moció per poder-la treballar més, malgrat que la tenien a disposició una setmana abans del ple. Aquesta s’ha convertit en una pràctica freqüent del govern d’Abrera i ha estat valorada per la regidora Cristina Bigordà com “una falta de respecte pel treball de l’oposició i un intent de veto sistemàtic a la iniciativa política dels regidors i regidores”, i una estratègia per “perdre temps per arribar al ple sense haver de debatre la moció”.

Des d’Abrera En Comú han valorat el veto del govern com “una falta de voluntat política”, ja que, asseguren, “els acords estan àmpliament redactats perquè la interpretació sigui ajustable a la voluntat que vulguin tenir les persones encarregades de tirar-lo endavant”. La regidora Cristina Bigordà també s’ha mostrat “decebuda perquè Abrera podria situar-se com a pionera en desenvolupar aquestes estratègies urbanístiques”.

Moció presentada per Abrera En Comú (Clica a sobre per poder veure-la en gran)

Abrera En Comu Redacció