ArticlesCròniques

Preguntem al govern per l’estat d’arbrat de parcs i carrers

Aquesta setmana ens hem adreçat al regidor de Parcs i jardins per correu electrònic interessant-nos per l’estat d’arbres de carrers i parcs del nostre poble que es veuen afectats per les altes temperatures d’aquest estiu. Però també pensant en tales d’arbres de fa temps que no es reposen. Us deixem el contingut de les nostres preguntes:

Aquest estiu està sent llarg, molt calorós i extremadament sec. Aquest fet ha provocat un estrès molt evident en els arbres dels nostres carrers i parcs, deixant arbres secs parcial o totalment i en un estat de debilitat generalitzat. Això que podria entendre’s com normal, donades les condicions esmentades, en zones sense reg assistit, no ens sembla tan normal en un nucli urbà proveït d’instal·lacions d’auto-reg i, tenint en compte que és més que previsible la necessitat de regs extra a l’estiu, amb possibilitat de reg amb cisterna. Per això us volem traslladar les següents preguntes,
Per què creieu que s’assequen els arbres? No funcionen els auto-regs? S’ha valorat la possibilitat de suplementar el reg normal amb reg amb cisterna? S’ha fet?

D’altra banda, si fem una passejada pels barris d’Abrera podem veure el gran nombre de buits deixats per la tala d’arbres als carrers i places. Per diferents motius, justificats en la majoria dels casos (ventades per exemple) hem vist com amb gran diligència es talen els arbres caiguts, secs, danyats, etc.
Es té un recompte dels arbres perduts? Quants són els arbres talats en el que va d’any i quants d’aquests ho han estat a causa de que s’han assecat? Existeix un protocol d’actuació per a èpoques de sequera en relació al reg d’arbres i parcs?
I en una perspectiva de més llarg termini, ja que a Abrera hi han més arbres tallats sense reposar dels atribuïbles a l’efecte d’aquest estiu, com es substitueixen els arbres talats i en quin termini?

Abrera En Comu Redacció

Deixa un comentari