POUM

A l’Abrerainfo 117 de març de 2016 Abrera en Comú parlàvem de la importància per al poble de l’inici del procés de redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), en relació a l’anunci de l’adjudicació del contracte per a la seva revisió. En aquell moment criticàvem que el govern, en iniciar de nou aquest procés, havia llançat a les escombraries el treball fet des del 2007 i el que això implicava de despesa econòmica malbaratada.

En aquell article també animàvem a la ciutadania a implicar-se en el procés participatiu que la llei estableix per les redaccions de nous POUMs. Seguim considerant que aquesta participació ha de ser massiva i permetre a la ciutadania expressar-se i decidir, ja que el model de poble en temes com ocupació del sòl, política d’habitatge, protecció del medi natural, model de creixement urbanístic i de sostre poblacional… dependrà del resultat d’aquesta revisió.

Malauradament, el govern PSC-CiU-ERC defuig tot el relacionat amb planificació de futur o polítiques a llarg termini, ja que sembla no disposar de projecte de poble. Malgrat fa ja mesos que el govern ha rebut de l’empresa assessora l’avanç del POUM (que és el document base pel procés participatiu) i malgrat que l’alcalde afirmés en un acte públic al gener del 2017 que en 6 o 8 setmanes s’encetaria el procés participatiu, la realitat és que encara esperem. Segons sembla, el govern paralitza aquest procés a l’espera de la concreció per part de la Generalitat de diversos plans directors, que pretenen afectar greument al nostre territori, perdent així l’oportunitat d’escoltar directament l’opinió de la gent d’Abrera sobre les intencions de la Generalitat i d’acumular legitimitat a l’hora de plantejar al·legacions contra aquests plans directors.

El desgavell amb el POUM i la falta de transparència i compromís del govern amb aquest procés és un símptoma d’una manera de fer política de mires curtes que gestiona el dia a dia amb precarietat i es mostra incapaç d’afrontar el debat sobre el model de poble amb els seus veïns i veïnes.

Valeri Mena

Deixa un comentari